22.06.2018 | В сезона на грила и свежите салати, често (поне на мен) ни се похапва и нещо леко. Днес ви предлагаме нещо нестандартно, много вкусно и лесно изпълнимо, с което можете да очаровате гости у дома, на терасата, в градината, или на пикник сред природата.
Кой каза, че сандвичите не могат да се поднесат по по-различен начин? Да развихрим въображението си с една вкусна, свежа сандвич торта.
Какво ни е нужно:
- около 20 филийки хляб за тостери (в случая ползваме пълнозърнест хляб)
- 150-200 гр. шунка
- 150 гр. настърган кашкавал
- 200 гр. свежо сирене с подправки
- зеленчуци (краставици, домати, репички...)
- 2 твърдо сварени яйца
- див/пресен лук, магданоз или босилек
- горчица
- 200 гр. крема сирене
- форма за торта с падащо дъно
Ето как става:
За начало си приготвяме зеленчуците. Първо ги измиваме добре и ги нарязваме на тънки шайби или малки кубчета. Ако шунката е на тънки слайсове, я оставяме така, ако не – режем и нея на тънко. Разбира се, можем да използваме всякакъв вид колбас, но ако е по-твърд, по-добре да го нарежем на малки кубчета.
Изрязваме коричките на тостхляба (Съвет: не ги изхвърляйте – направете си кротони за супа от тях
) и започваме да сглобяваме тортата.

На дъното на форма за тора подреждаме филийките хляб, така че да го покрием добре. След това разпределяме свежото сирене с подправки върху хляба. Отгоре нареждаме пласт краставички, домати, или репички, шунка и настърган кашкавал. Добавяме малко горчица отгоре (по желание). Подреждаме следващия ред филийки. Покриваме ги отново със свежо сирене, зеленчуци, яйцата и шунката. Повтаряме, докато напълним формата. Завършваме с пласт от филийки.

Покриваме тортата с фолио за свежо съхранение и я поставяме в хладилника за около 2 часа. През това време подрязваме стръкчетата див/пресен лук до желаната дължина и разбиваме крема сиренето до гладкост. Изваждаме тортата от формата, покриваме я добре с крема сиренето и украсяваме със зеленчуци.

Резултатът е не само добре изглеждаща, но и невероятно вкусна и свежа сандвич торта! 






