18.04.2017 | Напоследък използването на чужди думи навлиза все по-осезаемо във всяка една сфера. Днес ще ви запознаем с още една, която се отнася до един специален вид легла, които в САЩ и Великобритания са познати от доста време, но у нас тепърва набират популярност. Става дума за Боксспринг леглата (на английски box-spring bed). 

Под звучната чуждица "боксспринг" всъщност се  крие ключовата характеристика на един определен вид легла, които обещават удобство, дизайн и функционалност. "Боксспринг" буквално означава пружина в кутия. Леглата от този вид представляват изцяло тапицирана дървена или метална конструкция във формата на кутия, в чиято основа са поставени пружини. Над пружините обикновено се поставят матраци, а често най-отгоре има и топматрак. Много модели предлагат ракли и вградени чекмеджета за багаж, повдигащи механизми и какви ли не още екстри. Всичко това прави боксспринг леглото функционално и сууупер удобно. 

Удобство за всеки 

Освен че са много удобни и красиви, боксспринг леглата имат една много ценна функция. Много от моделите предоставят възможността за два отделни матрака. Тоест ако с партньра ви имате различни предпочитания за твърдост на матрака - това е вашият избор! Освен това елиминирате и влиянието на мърдащия и въртящия се до вас субект smiley Боксспринг легло срещу легло с подматрачна рамка

През 50-те години на миналия век се появяват добре познатите ни легла с подматрачна рамка. От тогава комбинацията от подматрачна скара и матрак е предпочитана по нашите ширини. Само в САЩ и скандинавските страни боксспринг леглата си остават фаворитите за спалнята. До сега – чудното удобство на боксспринг леглото завладява и останалата част от Европа. Обещанието е за неповторимо чувство – сякаш спим в облаците. 
За да се уверите в предимствата на този вид легла, трябва просто да ги пробвате!