23.03.2018 |

Ако сте млада двойка и се местите в първото си общо жилище, или просто освежавате старото, знаете, че сте изправени пред голямо предизвикателство wink. Колкото и да се познавате, напасвате и подкрепяте, все ще има разминаване във вкусовете, навиците, или размерите на бюджета. За да ви спестя няколко мини скандали в магазина, ви давам 5 дизайнерски съвета, които да помогнат да комбинирате стиловете си и да създадете мястото, което и двамата обичате.  

 

1. Обсъдете детайлите


Най-добрият старт е разговорът. Преди да обсъдите дизайнерските си вкусове, споделете си какво би било ценно за вас с общия ви дом. Задайте си следните въпроси:

  • За какво ще използваме пространството?
  • Какво задължително трябва да има и какво не?
  • С какво бихме направили компромис?
  • Какъв е общия ни бюджет?

2. Да поговорим за стил


Щом вече сте изяснили общата картинка, идва ред на детайлите. Фокусирайте се върху това, какво харесвате и какво не, и какво искате да виждате във вашето пространство. Ето няколко полезни въпроса:
  • Какъв стил мебели ни допада?
  • Какви цветове искаме да ни заобикалят у дома?
  • Какви материали предпочитаме?
Отговорите тук трябва да са повлияни от начина ви на живот. Например, ако бихте искали да си хапвате понякога и в дневната, по скоро забравете за бял диван wink.

3.Намерете начин да съчетаете вкусовете си


Тя харесва скандинавски стил, а той индустриален? Потърсете мебели с модерна визия, но от естествени материали и метал. Така и двамата ще сте доволни. Нейният стил е бляскав, а неговият – минималистичен? Може би опитайте с минималистична палитра от цветове, но си поиграйте с бляскави материали като кадифе и златисто. 
Има много начини за съчетаване и смесване – дори и най-смелите комбинации се поощряват. Самите вие сте успели да се съчетаете, защо и вашето обзавеждане да не може, хи-хи. 

4. Покажете, не обяснявайте


Понякога най-добрият начин да убедиш партньора си в избора на перфектната мебел, е просто да му я покажеш. Няма лошо да си направите план на мебелите и тяхната подредба в помещението. Визуализирането на вашите идеи ще ви даде по-голяма увереност в избора на дизайн и драстично ще намали споровете по време на пазаруване. 


5. Правете всичко заедно


Когато става дума за общо жилище, всичко трябва да се решава и случва от двама ви! Освен, че елиминирате бъдещи спорове и дразги, вие си създавате толкова ценни моменти, които ще останат напоени във всяко интериорно решение, взето от вас двамата. Така идилията и сладостта от съвместния живот ще бъдат пълни!

Все така жизнена,
Ваша Миа