27.02.2021 |

Да на мериш баланса между стил и функционалност си е трудна работа. Особено когато говорим за гардероба в спалнята. Ако не сте се снабдили със спален комплект, съчетаващ леглото и гардероба, и тепърва се изправяте пред тежкия избор на гардероб за спалнята, аз съм тук да помогна с 4 задължителни стъпки, които трябва да спазите, за да изберете перфектния гардероб wink.

1. Какъв тип гардероб искам?


Едно от първите решения, които трябва да вземете, е да изберете между свободно стоящ гардероб и вграден гардероб. Свободно стоящият гардероб може да бъде преместван на различни места, в различни стаи, по всяко време. Неговата алтернатива пък далеч не е толкова мобилна, но е много по-компактна и стилна. Вградения гардероб предполага оптимално оползотворяване на свободното пространство и най-вече възможност за персонализиране на дизайна, размерите и вътрешното разпределение. 


2. Размерите


Преди да купите новия си гардероб, трябва да измерите свободното подово пространство и височината на тавана. Трябва да имате предвид и на каква височина искате да бъде лостът за закачалки – в зависимост от типа дрехи (костюми, ризи, блузи или детски дрешки). Дълбочината на гардероба също е важна – по-дълбоките рафтове са много по-удобни, но пък така гардеробът ще заема повече място в помещението. Друг важен аспект е да не позволявате на новия си гардероб да блокира потока на светлина в стаята. 
 

3. Стилът


Съчетайте стила на гардероба с темата на вече наличния интериор и останалите мебели. Имайте предвид цветовете, детайлите и покритията на вратите. Една от нашумелите тенденции напоследък са натуралните цветове. Те внасят много уют в стаята и се комбинират успешно със скандинавски тип обзавеждане. Ако пък помещението е по-малко, гардероб с огледални плъзгащи се врати е много добро решение, тъй като огледалните врати оптически ще разширят пространството. 

4. Разпределението


Преценете добре от какво пространство в гардероба имате нужда. Ако стилът ви на обличане предполага повече официално облекло (рокли и костюми), то трябва да предвидите повече пространство за закачалки. Тези, които предпочитат повече аксесоари, може би трябва да помислят за повече рафтчета. чекмеджета и механизми. Новият гардероб не е задължително да бъде скъп. Има достатъчно много варианти, дизайни и възможности, които да задоволят материалните и естетическите ви нужди. Имайте предвид тези базисни стъпки и със сигурност ще се сдобиете с перфектия гардероб yes

Все така жизнена,
Ваша Миа