05.01.2018 | Хора, честита ви нова 2018 година!!! Който не е разбрал, новата година ще е обагрена в ултравиолетово wink. Защо? Защото всяка година учените от института "Пантон"  изследват и анализират всякакви аспекти на човешкия живот и определят кой да бъде цветът на годината. И така след щателен анализ на изкуството, дизайна, филмите, храната, модата, технологиите, материалите и т.н. цветът на цветовете през 2018-та година е ултравиолетовият

За късмет, ултравиолетовият е един от любимите ми цветове и всеки път, щом попадна в дом с подобни нюанси, изпадам в истински екстаз! От "Пантон" описват ултравиолетовото като "провокативен и дълбокомислен лилав нюанс", символизира мъдрост, индивидуалност и одухотвореност. Вице-президентът на института, Лаура Пресман, смята, че цветът на годината означава много повече от това, което е модерно в света на дизайна. "Той е отражение на нуждите на света днес".
 

Да "осмислим" дома си


И друг път сме си говорили за виолетовите нюанси и тяхното приложение в интериорния дизайн. Те придават лека софистицирана нотка у дома. Символ са и на лукса. Стимулират креативността и създават подходяща атмосфера за тези, които обичат да творят. 


Акценти


Ей, да не тръгнете сега да боядисвате всичко във виолетово! Истината е в детайлите, казвала съм го неведнъж. Идеята тук е да включим цвета на година в нашия интериор и той да бъде нашето уютно вдъхновение за по-смислен и креативен живот. Освен това той съвсем успешно се комбинира с доста цветове, особено със сиво, сребристо, златисто и бяло. Килимче, възглавнички, вазички, малка мебел, декорации – идеите са безкрайни. Стига да имате въображение, а вие ще имате, защото ултравиолетовото е ЦВЕТЪТ тази година! 
Все така ултравиолетово жизнена laugh,

Ваша Миа