10.04.2021 |

За всички фенове на растенията и зелените акценти у дома  днес представям нова оригинална идея, с помощта на която да вдъхнеш живот на стария полилей или пък да превърнеш хола в екзотичен оазис.

Ще преплетем изкуствени растения във висяща лампа и ще я превърнем в оригинален WOW аксесоар, подходящ за дневна, спалня или кът за релакс.

Какво ти е необходимо за екзотичния полилей с изкуствени растения:

  • Полилей
  • Изкуствени растения (най-подходящи са увивните)
  • Силиконов пистолет
  • Корда или конец в подходящ цвят
  • Клещи или ножица

 

Ето как се прави:

За да закрепиш растенията най-лесно и да ги увиеш, закачи полилея на удобна работна височина. 

Започваме с озеленяването. Ако работиш с увивни растения, закрепи ги първоначално към полилеля с конец или корда в цвят, който после няма да се различава в общата картина. Първоначалното закрепване няма нужда да е много детайлно, след малко ще довършиш фините настройки с горещия силикон. (Пази пръстите, защото наистина пари!)
 


 

Увивай и твори на воля. Можеш дори да използваш няколо вида растения и треви. Целта е в крайния резултат от полилея да не се вижда много, а основата да е покрита със зеленина. Ако имаш високи тавани и достатъчно пространство, можеш дори да оставиш част от растенията накрая да падат свободно надолу. Изглежда естествено и закачливо. Не забравяй да увиеш част от  растенията и нагоре по кабела или синджира нa полилея.
 


 

Е, това е супер идея да раздвижиш обстановката за лятото и да вкараш малко екзотика у дома.

Опитай и ти!

Миа