30.07.2020 | Напоследък бохо стилът набира особена популярност. Независимо дали в модата, или в обзавеждането, този стил отразява несъвършения и небрежен вид, като естествеността е основен акцент. С характерното си минималистично излъчване, всеки детайл в този стил ще внесе хармония и неподправен уют във вашия дом. 

Бохо - определено е стилът, който омагьосва! Пренасянето му в интериорния дизайн се случва покрай хипи движението през втората половина на ХХ век. Преобладават натуралните цветове, които не са натрапчиви и излъчват спокойствие. Разбираемо, присъствието на естествени материали като прежда, ратан и дърво, също за отличителни характеристики. Затова днес имаме страхотна идея за декорация за стена, която чаровно ще измени духа на любимата ти стая у дома. 

Какво ни е необходимо за декорация за стена в бохо стил

  • дъска за рязане
  • прежда (във всякакви цветове и плътност, юта прежда или конопено въже)
  • пистолет с горещ силикон
  • ръчен такер
  • ножици ✂️
  • парчета плат
  • кукички за окчване на стена

Ето как става:


В зависимост от това колко голяма искаме да бъде декорацията за стена, избираме съответния диаметър на дървената дъска. За улеснение можете просто да използвате дъска за рязане. Тя обикновено се предлага в няколко размера. Тъй като за една декорация е нужна само половин дъска, можете да направите две декорации от една дъска за рязане.Разрязваме дъската на две равни половини (❗️ циркуляр или прободен трион са много подходящи за това). Заглаждаме отрязаните ръбове с шкурка. След това от плата изрязваме лента с широчина 3-4 см и дължина, колкото отрязания ръб на дъската. 
Следва да нарежем конците, които оформят ефекта на декорацията за стена. Те могат да са от памучна прежда или, както в нашия случай, от по-здравата юта прежда. Изрязваме колкото се може повече нишки с еднаква дължина, които ще залепим по дължината на отрязания ръб на дървената дъска.За да не се налага да залепваме всяка нишка поотделно, ги опаковаме във вече изрязаното парче плат и ги залепваме заедно в един ред. Най-здравият и сигурен начин за прикрепване на парчето плат с нишките към гърба на дъската е с помощта на ръчен такер.

Накрая нишките се подрязват в желана форма (можете да използвате втората половина на дъската, за да се получи правилен кръг). За лесен монтаж на стената използвайте кукички за стена. Остава само да намерите подходящо място за декорацията и нека бохо стилът да оживи любимото ви местенце у дома wink.

П.С Можете да модифицирате идеята и за детската стая, като боядисате дървената дъска във весел цвят и подберете разнообразни цветове прежда. Ще се получи страхотно!!!

Опитайте!
Ваша Миа