02.01.2020 | Традиционно започваме годината с цвета, определен от Пантон, който ще доминира над всички останали и ще обагря света ни в следващите 12 месеца. Цветът на 2020 година е класическото синьо. Знаете, аз съм супер фен на класиките и не мога да скрия вълнението си. Затова бързам да споделя с вас, как можете да поканите този цвят у дома тази година и, също като мен, да се влюбите в него. 

Класическото синьо като главен герой

Първо малко факти за героя: Синьото е най-студеният цвят, но пък е символ на вдъхновението, искреността, комуникацията, доверието, чистотата и спокойствието.
Ако и вие сте фенове на този цвят и искате да действате с размах, можете да го направите като добавите в любимото си помещение голяма мебел в класическо синьо. Цветът е много благоприятен за съчетаване с други цветове, но най-добре му подхождат топлите тонове като горчица и бежово. Присъствието на класическото синьо може да бъде изразено и чрез използване на различни основни елементи с различни текстури, например канапето, килима и една от стените в помещението.


 

Класическото синьо в поддържаща роля


Разбира се, ако не сте рискувачи, винаги можете да заложите на леки акценти и аксесоари, които да отразят желанието ви да сте в крак с актуалните тенденции в цветовете wink. В класическо синьо с удоволствие бих използвала декоративни възглавници за дивана, вази, одеяла и завивки, дори кухненски съдове и аксесоари със сини детайли. 
Разбира се, това, как ще изглежда дома ви, зависи изцяло от вашия вкус и въображение. Затова дайте им воля и се гмурнете в новата година с нови нюанси и нови мечти! 
 

Все така ентусиазирана,
Ваша Миa