23.05.2019 | Ако предпочиташ да си в крак с последните тенденции във всичко, обичаш промените и експериментите, тази статия е точно за теб! Под светлината на прожекторите днес поставяме три изключително интересни тенденции в обзавеждането, които със сигурност ще заинтригуват всеки интериорен авантюрист. 
 

1. Предизвикателството на матовото черно
Нищо не е по-драматично от черното! Ако сте склонни да заложите на този цвят в интериора си, уверете се, че имате достатъчно естествена светлина в помещението. Ако пък не искате да действате чак с такъв размах, можете да въведете черното в мебелите и аксесоарите (холна или трапезна маса, столове, висящо осветление и т.н.). Дизайнерски съвет: Перфектната компания на черния мат са естествените дървени текстури. По този начин черното подсилва ефекта на дървото, без да губи естествения си чар. 
 

2."Джапанди" стил
Тази на пръв поглед странна дума е резултат от обединяването на два страхотно нашумели и обичани стилове в интериорния дизайн - японския стил и скандинавския (накратко "сканди") стил. Джапанди стилът съчетава минимализма и изчистените линии на скандинавския стил с топлото и уютно излъчване на японския стил. Тук умело се комбинират модерно-рустикалната нотка, традиционната елегантност и принципът уаби-саби (търсене на красотата в неперфектните и назавършени неща). За да присъздадете Джапанди стила в дома си, са ви нужни:
  • естествени елементи от природата
  • естествена дървесина
  • функционални аксесоари
  • обзавеждане и от двата стила
  • зеленина
  • натурална палитра цветове
 

3. Овални мебели
Също както диваните през 2018 г., през 2019 г. столовете и фотьойлите ще придобият по-овален и органичен характер, за да допълнят тенденциите в декорацията, която все повече се доближава към природата. 
Дизайнерски съвет: Изберете открояващ се цвят (като синьо, оранжево или коралово) за своя овален диван или фотьойл. Тази година ще виждате все повече смели цветове и форми. Успяхме ли да предизвикаме авантюристичния ти интериорен дух? хи-хи

Все така на гребена на тенденциите,
Ваша Мия