24.11.2018 | Заглавието подсказва за какво ще си говорим този път smiley. За някои от вас моята коледна еуфория може да се стори малко прибързана, но за мен никога не е твърде рано за коледната декорация и скришното похапване на ароматни коледни сладкиши. Но преди да ви разкрия тазгодишните ми коледни фаворити, ще ви разкажа една малка коледна приказка, която вероятно много от вас познават, но не и в моята версия! wink
 

Имало едно време ...

Годината е 1843, когато Чарлз Дикенс пише романа "Коледна песен", с който иска да насочи вниманието към наболялата тема за бедността в Англия. Така се появява интересния образ на скъперникът Ебенизър Скрудж, който чрез появата на няколко духа, бива убеден да се промени и със своето богатство да помага на другите. Е, нали се сещате от къде дойде идеята за духовете хихи.... Знаех още тогава, как да направя Коледа прекрасна за всички. 

 

Коледните тенденции днес


И днес Коледа не би била Коледа, ако не се сподели с близки и любими хора. А какво създава коледното настроение по-добре от коледната декорация. За мен тя включва преди всичко много коледни топки, лампички и, разбира се, свещи. Към цветовете, освен традиционните червено и зелено, можете смело да добавите розово, лилаво, сребристо и златисто. Настроение може да струи и от различни коледни десени на домашния текстил, както и от декоративни елементи под традиционните форми за Коледа – елхички, еленчета, ангелчета, снежинки и т.н. А вие готови ли сте да поканите Коледния дух у дома?
 

Все така одухотворена,
Ваша Миа